Orice fel de abatere de la această regulă poate duce la uzură

Unele componente, care, în trecut, au fost incluse în toate sistemele de alimentare ca elemente standard, nu sunt în prezent utilizate. Bobina de aprindere, cu toate acestea, a fost întotdeauna un element esențial: primul pas pentru a fi în măsură să pună în mișcare mașină. De fiecare dată când cheia de contact este pus în prima poziție, bateria transmite tensiunea necesară pentru bobina de aprindere. Dacă utilizați un starter, de înaltă tensiune este apoi transmis prin intermediul distribuitorului sau cablul de aprindere, sau direct la bujii.

Datorită unei structuri relativ simplu: un miez de oțel și două înfășurări, 12 volți tensiune la bord sunt transformate în 35.000 de volți sau mai mult. Ce se întâmplă este că în interiorul formelor de lichidare primare un câmp magnetic, care este transmis prin miezul de oțel înfășurare secundară. De asemenea, trebuie remarcat faptul că de înaltă tensiune necesară este produsă imediat în momentul în care curentul este întrerupt. Ulterior, tensiunea părăsește bobina și este distribuit la bujii. Este evident că acest proces este destul de periculos. Tensiunea poate provoca un incendiu sau șoc electric. Ambele aceste pericole pot fi evitate dacă bobina de aprindere este prevăzut cu o carcasă izolatoare. Lucru valabil și pentru cabluri, prize, distribuitor și bujiilor. În acest fel, bobina de aprindere este practic imun la uzură. Cele mai multe sunt supuse uzurii cablurilor, distribuitorul și orificiile de evacuare. Prin urmare, este extrem de important să cumpere numai piese testate și certificate.

Fiecare tip de abatere de la această regulă poate duce la uzura sau reducerea duratei de funcționare a întregului sistem de aprindere. În plus, arderea poate avea loc într-un mod perfect, numai atunci când scânteia este suficient de puternic și este transferat la momentul potrivit. Deoarece în zilele noastre fiecare lumânare este echipat cu propria bobina de aprindere, pericolele au scăzut exponențial. Dacă te uiți pentru piese de piese de calitate vizitati magazinul nostru online, unde vei gasi tot ce ai nevoie: spoiler, evaporator, motoraș, distribuitor, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *